به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، روشنایی راهها و معابر با امنیت جانی افراد در ارتباط است و از این رو از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است.در روشنایی معابر به جای پارامتر شدت روشنایی از پارامتر درخشندگی استفاده میشود.
منابع روشنایی معابر عمدتاً در بالای تیرهای برق قرار دارند و امروزه عمدتاً از نوع الکتریکی هستند، پایه روشنایی پارکی یکی از تجهیزات سیستم تامین روشنایی پارک ها و فضاهای سبز شهری و تفرجگاه ها است.
فرایند روشن سازی این فضاها نه تنها باید از نظر خصوصیات فنی استاندارد باشد ، بلکه پایه روشنایی پارک باید از جنبه های ایمنی، هنری، بهداشتی، روانشناسی، ارگونومی و نیازهای استفاده کنندگان را برآورده کند.
شهابی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران گفت: سه درصد از مصرف برق استان مربوط به روشنایی معابر و پارک ها است که این میزان مصرف در مازندران ۶۰ مگاوات است که ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که معادل احداث یک نیروگاه است.
وی افزود: اگر میزان مصرف برق در معابر و پارک ها به ریال تبدیل شود در یکسال حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه برق مصرفی می شود، اما گروهی از جوانان نخبه و پژوهشگر مازندرانی با طراحی چراغ های نوین هزینه مصرف را کاهش داده اند.
فتحی طراح نور پردازی گفت: طبق تحقیقاتی که انجام شد با جایگزینی چراغهای الای دی به جای چراغهای گازی در سطح معابر شهری ۷۶ درصد میزان مصرف انرژی الکتریکی و ۸۹ درصد هزینههای تعمیرات و نگهداری این چراغ کاهش خواهد داشت.
وی افزود: با طراحی این چراغ ها توسط نخبگان این واحد تولیدی هزینه برق شهری ۲۳ میلیارد تومان در سال کاهش می یابد.
سلیمی تولید کننده با بیان اینکه با استفاده از پایههای جدید و چراغهای الای دی مصرف انرژی کاهش و فاصله پایهها افزایش یافته است،گفت: در این روش هزینه ۵۰۰ میلیون تومان مصرف برق در یک کیلومتر به ۲۰۰ میلیون تومان کم شده است.
زراعی کارشناس طراح نیز گفت: چراغ های چشم گربه ای قابلیت خیره گی که از سمت ببینده در پیاده رو به همراه دارد را به شدت کاهش می دهد.
وی افزود: هزینه مصرف برق چراغ های فعلی در معابر درون شهری هفت برابر چراغ های کم مصرفی است که این جوانان طراحی و تولید کرده اند.
کارشناس طراح گفت: هزینه مصرف برق چراغ ال ای دی در یکسال ۲۲۰ هزار تومان است و هزینه مصرف برق چراغ ۲۵۰ وات فعلی یک میلیون ۴۰۰ هزار تومان به صورت تقریبی است.
کریمی مدیر نور پردازی گفت: تولیدات این شرکت مطابق با استانداردهای نشریه ۶۱۴ و قطعات الکترونیکی آی ای سی اروپا در کنترل کیفی است.
وی افزود: طراحی، ساخت و نصب چراغ های روشنایی الای دی توسط جوانان این واحد تولیدی انجام می شود.
کریمی گفت: هزینه تعمیر و نگهدار برق معابر سالانه در مازندران ۲۰ میلیارد تومان است و با جایگرینی چراغ های روشنایی الای دی ۸۰ درصد هزینه نگهداری و تعمیر سالانه کاهش خواهد یافت که این امر می تواند یک حرکت و جهش بسیار خوب در مصرف برق باشد.
وی افزود: به این ترتیب می توانیم بدون اینکه نیروگاهی ایجاد کنیم سرمایه گذاری جدیدی انجام می شود.
گزارش از آتنا رستمی آله خیلی
انتهای پیام/ م